Tramp: Rusija je izvodila hakerske napade

11.1.2017 18:17:39
Broj pregleda: 63
Podeli Tvituj Podeli na G+
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da smatra da je Rusija izvodila hakerske napade tokom predizborne kampanje u SAD, kako su ranije saopštile američke obaveštajne službe.

Tramp je na konferenciji za novinare, prvoj od leta, ponovo osporio navode da Rusija poseduje kompromitujući materijal o njemu kako bi mogla da ga ucenjuje dok bude bio na čelu SAD.

"Što se hakovanja tiče, mislim da je to bila Rusija, ali mislim da nas hakuju i druge zemlje, drugi ljudi", rekao je Tramp, koji je do sada pokazivao uzdržanost o navodima obavešajnih službi o pokušajima mešanja Rusije u američke izbore.

U poverljivom izveštaju o ruskom mešanju u američke izbore, uključen je i deo u kojem se navodi da ruske službe imaju kompromitujući materijal o Trampu, medju kojima snimke njegovih seksualnih odnosa s prostitutkama iz moskovskog hotela 2013. godine.

Tramp je na konferenciji za novinare rekao da je uvek vodio računa o mogućem špijuniranju u hotelskim sobama u drugim zemljama, uključujuči Rusiju.

"Izuzetno sam pažljiv. Okružen sam telohraniteljima. Uvek im govorim, budite pažljivi zato što u tim sobama imate kamere na najčudnijim mestima. Ne možete ih videti i ne možete znati. Bolje budite pažljivi ili ćete se videti na televiziji", rekao je Tramp.

Tramp je rekao da je Kremlj danas demantovao da ruske službe poseduju kompromitujući materijal o njemu i dodao da je sramotno što su navodi o kompromitujućem materijalu izašle iz obaveštajnih službi.

On je rekao da to što ruski predsednik Vladimir Putin ima pozitivno mišljenje o njemu nije mana, već prednost.

"Da li zaista iskreno verujete da bi Hilari (Klinton) bila čvršča prema Putinu od mene? Da li to zaista neko veruje", rekao je Tramp.Povezane vesti