Trenutno najveća senzacija u svemiru, automobil "Tesla", teleskopom snimljen na putu između planeta i zvezda (VIDEO)

11.2.2018 14:45:55
Broj pregleda: 17
Podeli Tvituj Podeli na G+

>

Naučnici su pre dva dana uspeli teleskopom da uhvate "tesla roudster" na putu kroz svemir.

> >

Istorijsko lansiranje najveće rakete na svetu: Ima samo jednog putnika - automobil "tesla", kretaće se oko Zemlje, a onda kreće ka Marsu (FOTO) (VIDEO)

U trenutku kad je snimljen, automobil je od Zemlje bio udaljen oko 470 hiljada kilometara -  tvrde naučnici koji rade na ovom projektu iz opservatorija Tenagra u Arizoni.

Od ukupno 54 fotografije napravili su GIF koji prikazuje putanju "roudstara".

Naučnici koji rade na Virtual Telescope projektu najavili su da će i dalje nastaviti pratiti kretanje Tesle, za čijim je volanom lutka nazvana Starman.

Inače, poslednju fotografiju Starmana u crvenom automobilu nastalu kamerama montiranima na automobilu objavio je pre dva dana Elon Musk na svom Instagram profilu.

Raketa "Falcon Heavy" najsnažnija na svetu, uspešno je lansirana iz svemirskog centra "Kenedi" na Floridi na svoj prvi probni let 7. februara.

Raketa privatne kompanije SpaceX nosi crveni sportski automobil "tesla roudster", kao jedinog putnika, a predviđeno je da oko pet sati krstari oko Zemlje, a onda se zaputi ka Marsu, prenosi AP.

Raketa "Falcon Heavy" će omogućiti nošenje težih tereta u svemir i, potencijalno, ljudskih posada na Mesec i Mars.

U automobilu se na mestu vozača nalazi lutka, kod volana piše "Bez panike!", što je aluzija na čuveni "Autostoperski vodič kroz galaksiju" Daglasa Adamsa, dok na jednom od delova u unutrašnjosti automobila piše "napravili ljudi na Zemlji". Više o "tesli rodsteru pročitajte OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Index.hr)

>

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata
Povezane vesti