U jeku priče o RAZVODU evo gde je i sa kim POBEGLA Ana Sević

11.3.2018 22:15:47
Broj pregleda: 15
Podeli Tvituj Podeli na G+

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da vidi neposrednu opasnost” od toga da Mađarska postane destinacija za migrante”.

migranti, migrantska kriza, smeštaj, gavrila principa

On je upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski uništila državu”.

Moramo da govorimo otvoreno. Ili ćemo da potrošimo novac na razvoj ili na izgradnju raja za migrante”, upozorio je Orban, prenosi agencija MTA.

On je rekao da Evropska unija pravi plan u okviru kojeg će Mađarska biti obavezana da prihvati najmanje 10.000 migranata”.

Orban je istakao i da imperija” američkog milijardera mađarskog porekla, Džordža Soroša, radi na tome da Evropu učini kontinentom za migrante” i da će ona napasti svakoga ko te napore ometa; ne samo Mađarsku, nego i Češku i Slovačku.”

Neki pokušavaju da prepune Mađarsku migrantima kako bi se država promenila na način na koji su se mnoga mesta u Evropi pomenila”, rekao je on.

Naglasio je da prihodi u mađarskoj ekonomiji treba da budu potrošeni na Mađare, na mlade građane Mađarske, penzionere i na mađarske opštine, pre nego na migrante iz drugih zemalja”.

Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu”, rekao je Orban, ukazujući na nadolazeće parlamentarne izbore u toj zemlji, navodi agencija.
Povezane vesti