U SUBOTIČKOJ ŠKOLI MUK Đaci u suzama zbog poginulog druga

13.6.2018 11:16:42
Broj pregleda: 75
Podeli Tvituj Podeli na G+

Autobus sa učenicima trećih razreda Osnovne škole Miloš Crnjanski”, koji su jutros na rekreativnoj nastavi na Divčibarama bili svedoci jezive scene u kojoj je stradao devetogodišnji A. D, stigao je u Suboticu oko 20,30 časova. Direktor škole, roditelji i rodbina decu su sačekali na parkingu marketa Trgopromet 024”.

Prema nezvaničnim informacijama mnogi roditelji su u toku dana otišli po decu sopstvenim prevozom.

Autobus sa đacima stigao je u Suboticu oko 20.30

Nekolicina Subotičana, roditelja starije dece koja pohađaju OŠ Crnjanski” u znak podrške su došli ispred zgrade škole, međutim, ispostavilo se da je promenjena lokacija susreta.

Medijima je poručeno da ne prilaze autobusu i da niko neće davati izjave.

OŠ

U OŠ Miloš Crnjanski” u Subotici koju je pohađao A. D, samo muk i suze. Ispred direktorove kancelarije i zaposleni sede i plaču.

U školi kažu da još uvek nisu dobili zvanične informacije o tragičnom događaju koji je zadesio đake na petodnevnoj rekreativnoj nastavi, takozvanoj školi u prirodi.

Ne možemo da dajemo nikakve informacije sve dok o svemu ne budemo zvanično obavešteni. Razumite nas, molim vas. Moramo biti uz roditelje dece i učiniti sve za decu i njih – rekao je kratko Miloš Vukadin, direktor OŠ „Miloš Crnjanski“.

U ovoj školi se, dok je još sve bilo u redu i dok strašne vesti niste stigle do nje, održala juče i priredba za male maturante. Roditelji koji su došli po svoju decu u dvorištu prepričavaju ono što su čuli, svi su u šoku i neverici, strahu, telefoniraju i raspituju se za decu poznanika koja su otputovala 7., a trebalo je da se vrate 11. juna nasmejani i srećni, a ne u suzama.

Nastradali dečak

Na petodnevnoj rekreativnoj nastavi na Divčibarama bila su tri treća razreda ove škole. Pre njih putovala su deca četvrtih razreda. Deci je boravak u prirodi i zajedničko druženje mnogo značilo jer su prethodne nedelje prošli stresan period kada im je saopšteno da će njihova škola biti zatvorena.

Svi smo u ogromnom šoku. Meni je unuka tamo. Oduzela sam se i odmah sam nazvala ćerku. Unuka mi je dobro, ali ne možemo da se smirimo zbog ostale dece. Nisam uspela uopšte da razgovaram sa ćerkom jer plače za poginulim dečakom i povređenim devojčicama. Sve što znamo, znamo iz medija za sada. Čekamo ih da se vrate – kaže Subotičanka.

Roditelji devojčice koja je takođe dobro rekli su za „Blic“ da nikada u životu nisu doživeli veći stres nego kada su čuli da se desila nesreća.

Ovo nikada nećemo zaboraviti i ne znam kako ćemo živeti sa tim da je dečak poginuo. To je moglo biti naše dete. Bilo čije. Užasna tragedija. OŠ „Miloš Crnjanski“ je najbolja škola u gradu, u njoj rade dobri ljudi i profesionalci. Siguran sam da krivicu snosi vozač i on mora biti najstrože kažnjen. Mada, nijedna kazna nije dovoljna i ništa ne može da vrati dečaka – kažu roditelji.

Iz Gradske uprave u Subotici su saopštili da traže najstrožu kaznu za krivce saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo desetogodišnji dečak i povređeno još dvoje dece iz Subotice. Bogdan Laban, gradonačelnik, i Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada, poziva pravosudne organe da što pre sprovedu sve istražne radnje kako bi se obezbedili dokazi o razlozima stravičnog događaja, a krivcu izrekla najstroža kazna.

Pokosio ih dok su prelazili ulicu

Kolona učenika trećeg razreda osnovne škole prelazila je ulicu. Kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice, na njih je naletela tojota” beogradske registracije, koju je vozio V. V. (43).

Do stravičnog udesa je došlo u neposrednoj blizini hotela Pepa”, u kojem su deca bila smeštena. Na licu mesta poginuo je A. D, a lakše telesne povrede zadobile su dve devojčice.

Zasad nije zvanično utvrđeno da li vozač tojote” iz nekog razloga nije video decu, ili nije uspeo da zakoči zbog kvara.

On je uhapšen na licu mesta, saopštio je MUP.

V. V. je uhapšen na licu mesta zbog postojanja sumnje da je učinio krivično delo teško telo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu saopštio je MUP.
Povezane vesti