Uhapšen Tutinac, zaplenjeno 15,5 kilograma skanka

11.4.2018 14:15:53
Broj pregleda: 17
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednica Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zorica Marković Ilieski u utorak je brutalno pretučena u sudnici.

infuzija, bolnica, klinika, hitna pomoć, bolest, zaraza, lečenje, lekari, doktor, doktori, pacijent, pacijenti, infuzija, fiziološki rastvor, zdravstvo

Nju je pretukla jedna strankinja nakon što joj je sudija izrekla novcanu kaznu od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede, navodi se u saopštenju Udruženja prekršajnih sudija.

Udruženje je najoštrije osudilo ovaj napad na sudiju tokom suđenja, koju je, kako se navodi u saopštenju, napala okrivljena koja je privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima.

Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju, navopdi se u saopštenju

Sudija je u teškom psihofizičkom stanju prevezena u službu Hitne pomoći gde su joj nakon više časova ispitivanja konstatovane teške telesne povrede.

Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju, užasnuti smo ovim događajemi insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju”, navodi se u saopštenju udruženja.

Napominje se da su sudije prekršajnih sudova su često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najgore vrste.

Udruženje je apelovalo da se učini sve kako bi se ovakvi i slični napadi sprečili i kako bi sudije mogle nesmetano da obavljaju svoj posao i štite prava građana.
Povezane vesti