Uhvatili su zver koja je teška 600 kg i duga kao automobil: I dalje im nije jasno kako se skrivala čitavu deceniju (FOTO)

10.7.2018 23:15:41
Broj pregleda: 103
Podeli Tvituj Podeli na G+
> >

Rendžeri koji se bave zaštitom divljine u Australiji, nedavno su na Severnoj teritoriji uspeli da uhvate krokodila teškog 600 kilograma koji se desetak godina skrivao u blizini rampe za čamce.

Mužjak, koji je, prema procenama, star 60 godina, najveći je primerak krokodila koji je ikada uhvaćen u reci Ketrin, na Severnoj teritoriji. Inače, uhvaćena životinja dugačka je 4.71 metar, pa se može reći da je iste dužine kao prosečan porodični automobil.

>>> Čovek sa detetom u naručju visio skoro pola sata iznad bazena sa aligatorima, bilo je neizvesno do samog kraja (VIDEO)

- Uglavnom smo viđali primerke duge 4.2 metra, ali nikada ovako velike - rekao je rendžer Kris Hejdon i dodao da ni uprkos njegovoj veličini nije bilo teško uhvatiti ga.

- Kada su ovako veliki, ubrizgamo im sedatv, tako da nismo u opasnosti - naveo je Hejdon.

Kako su istakli rendžeri, ovo je sedmi krokodil koga su izvukli iz reke od početka godine.

Hvatanje poslednjeg primerka, samo je podsetnik ljudma da bi čak i u suvoj sezoni trebalo da izbegavaju plivanje u tokovima i rekama, za koje se zna da u njima žive krokodili iz slanih voda.

VIDEO: Ovo je snaga smrti

(Telegraf.rs)

>

Sanju (15) su prve NATO bombe sačekale u Beogradu, ali roditelji su je zvali da se vrati kući. Nisu ni slutili da je teraju pravo u ruke smrti (FOTO)

  Srbija | 1 shares

U Srbiji postoji pravi rečni raj, ušuškan u dubokoj šumi: Kada zavirite iza gustog drveća, pojave se spektakularni vodopadi i kanjoni (FOTO)

  Srbija | 31 shares

Leto je stiglo, budite divlji i slobodni! Vreme je za W.O.L.F. 2018 (FOTO)

  Pop & Kultura | 49 shares
>

Zmije napravile kolaps dok su vozači čekali da se završi njihova strasna akcija od 10 minuta (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Malena princeza ponovo ukrala šou: Na krštenju svog brata novinarima rekla jednu rečenicu i pokazala im "ko vlada svetom" (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Zbog ove fatalne Grkinje, svaki Srbin će poželeti da se udavi na Skijatosu (FOTO)

  Svaštara | 5 shares
>Povezane vesti