Ukinuta presuda za pokušaj ubistva ultimajt-fajteru, sledi novo suđenje

10.6.2018 8:16:29
Broj pregleda: 122
Podeli Tvituj Podeli na G+

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je ultimetfajter Dušan Panajotović (40) na četiri godine zatvora zbog optužbi da je u martu 2015. ispred jednog beogradskog noćnog kluba pištoljem u stomak ranio Sanjina Štilića (26)

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je ultimetfajter Dušan Panajotović (40) na četiri godine zatvora zbog optužbi da je u martu 2015. ispred jednog beogradskog noćnog kluba pištoljem u stomak ranio Sanjina Štilića (26) i naložio ponavljanje suđenja. Štilić je istom ukinutom presudom bio osuđen na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja pištolja.

PROČITAJTE JOŠ: Dušana Panajotovića terete za pokušaj ubistva

Tako će se obojica ponovo naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Beogradu.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda se navodi da je prvostepena presuda zasnovana na bitnim povredama odredbama krivičnog postupka budući da je izreka nerazumljiva, protivrečna sama sebi, a razlozi presude su protivrečni izreci.

“Istovremeno razlozi dati u presudi su nejasni i u znatnoj meri protivrečni a što je dalje za posledicu imalo pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje”, navodi Apelacioni sud razlog ukidanja presude.

Panajotović je ranije pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora zbog toga što je 2010. od V. P. pod pretnjom ubistvom sa saradnicima pokušao da iznudi 50.000 evra, pa mu je ukinutom presudom bila izrečena jedinstvena kazna od sedam godina zatvora.




Povezane vesti