UMALO SKANDAL ZBOG IZJAVE O KOSOVU Izetbegović:"Rekao sam Draganu, ne slažem se i ne

7.12.2017 13:16:02
Broj pregleda: 12
Podeli Tvituj Podeli na G+

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da on i Dragan Čović, predsedavajući Predsedništva BiH, imaju različite stavove o priznavanju Kosova i da ih ne ponavlja kao zajedničke. Izetbegović je na ovaj način pojasnio svoje jučerašnje ponašanje u Palati Srbija na zvaničnoj konferenciji za medije posle sastanka delegacije BiH sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izetbegović je za Al Džaziru Balkan odgovorio na pitanje zašto je došlo do razmirica na konferenciji za novinare.

Zato što je gospodin Čović pre 15-20 dana u medijima kazao da ovu stvar o Kosovu treba prepustiti Beogradu. I tada sam reagovao, jer on ne može meni govoriti takve stvari, a onda je ponovio na zajedničkom sastanku. Odmah na sastanku sam se ogradio, a zatim kad smo išli na pres priča Izetbegović i nastavlja:

Kazao sam Draganu: Nemoj, molim te, takvu stvar kazati u ime sve trojice, jer ja ne mislim tako, a mi ćemo svakako uzeti u obzir šta Beograd, šta Priština, šta Evropska unija misli o tome, uopšte o stavu BiH. Ali nemoj takvu stvar iznositi u ime nas trojice. Hteo sam da se ogradim i pojasnim stvari rekao je Izetbegović za Al Džaziru.

Mladen Ivanić, član predsedništva BiH, kasnije je izjavio da neslaganje na pres konferenciji pokazuje realnu sliku situacije u Bosni i Hercegovini.

Ne znam koliko je moje sa komentarišem stavove Ivanića, ali ovde se, što se mene tiče, radi isključivo o potrebi potvrde suvereniteta kada su u pitanju međunarodni odnosi i međunarodna politika Bosne i Hercegovine i donošenja odluka tvrdi Izetbegović.

Inače, Vučić sa članovima Predsedništva BiH je razgovarao o auto-putu Beograd-Sarajevo, utvrđivanju granica i razmeni teritorija, ali je sve palo u zapećak nakon trzavica na zajedničkom obraćanju javnosti, kada je Izetbegović imao pojašnjenje” o stavu oko Kosova.
Povezane vesti