VAŽNO UPOZORENJE Roditelji nisu ni znali kolika opasnost vreba dok nisu videli ovu fotografiju

11.6.2018 8:16:37
Broj pregleda: 66
Podeli Tvituj Podeli na G+

Dolazak sve toplijih dana vatrogasci su iskoristili kako bi upozorili roditelje na opasnost ostavljanja baštenskih creva na suncu koje može da zagreje vodu na opasno visoke temperature.

Vatrogasci iz Las Vegasa objavili su na Tviteru fotografiju 9-mesečnog dečaka koji je zadobio opekotine drugog stepena na 30 odsto tela. Dečak iz San Tana u Arizoni opečen je pre dve godine kada ga je majka puneći bazen slučajno poprskala vodom.

Na fotografiji se vide opekotine koje je nesretni dečak od vruće vode zadobio u predelu torza i lica. Kada se voda u crevu zagreje na 60 stepena Celzijusa može da izazove opekotine trećeg stepena samo pet sekundi nakon dolaska u kontakt s kožom.

Portparol Vatrogasne stanice Los Anđelesa Tim Simanski objavljuje ovu fotografiju svake godine od kad se incident dogodio da bi upozorio druge roditelje na opasnost od ostavljanja baštenskih creva na suncu: Kada je crevo ostavljeno u travi na suncu, voda koja je ostala u njemu se zagreva. Kada ljudi puste vodu, misle da će ona biti hladna, ali ona je zapravo ekstremno vruća”.

Simanski se nada da će ovo upozorenje sprečiti takve bolne povrede i savetuje da se pušta da voda oteče makar minut dok se ne ohladi. Isto upozorenje važi i za životinje koje se jednako lako mogu opeći, javlja hrvatski Index.

Jedna žena mi je rekla da je tako slučajno ubila svog ljubimca. Imala je velikog guštera i poprskala ga je crevom. Voda je bila toliko vruća da ga je ubila priča Simanski.

Mnogi roditelji su zahvalili vatrogascima na ovom upozorenju jer nisu bili svesni opasnosti dok nisu videli objavljenu fotografiju.
Povezane vesti