Veštačenje pod znakom pitanja

12.7.2018 13:48:07
Broj pregleda: 45
Podeli Tvituj Podeli na G+

Odloženo suđenje lekarima zbog nesavesnog lečenja Jelice Panić (25) iz Paraćina. Komisija kojoj je naloženo da obavi posao nije mogla da usaglasi mišljenje

SUĐENjE trojici lekara optuženih za nesavesno lečenje Jelice Panić (25) iz Paraćina, koja je preminula od komplikacija nastalih tokom anestezije, odloženo je u sredu u Drugom osnovnom sudu u Beogradu za sredinu oktobra zbog bolesti postupajućeg zamenika tužioca. Predmet je nakon pet godina koliko se sudi, a osam otkako je Jelica preminula, predat u rad šestom po redu sudiji, za koga se očekuje da će maratonski proces dovesti do kraja.

PROČITAJTE JOŠ ISPOVEST MAJKE NASTRADALE DEVOJKE U BEOKLINICI”: Nisam znala da smrt može da zastari

Razlog za ovoliki broj promenjenih delilaca pravde je činjenica da su svi prethodni u jednom momentu bili raspoređeni na druga mesta, zbog čega je suđenje svaki put kretalo iznova. Interesantno je i da je pre godinu dana dat nalog da se uradi i treće medicinsko veštačenje, ali da je početkom juna novopostupajući sudija dobio obaveštenje da ono nije urađeno. Naime, prethodni sudija je dao nalog, a taj posao je poveren dr Zoranu Stankoviću. Međutim, on je pre mesec dana poslao dopis da nalaz i mišljenje nisu urađeni jer Komisija veštaka koju je formirao nije mogla da usaglasi svoje mišljenje i pored uloženog napora i menjanja članova komisije”. Zbog toga je zamolio da se odredi druga komisija. Sudija je prosledio predmet tužilaštvu, radi njihovog eventualnog novog predloga za veštačenje.

Na optuženičkoj klupi su internista Dragan Stanojević, anesteziolog Bratislav Stamenković i ginekolog Miodrag Stanić. Tužilaštvo tvrdi da su 9. juna 2010. u Beoklinici” Jelici uradili ginekološku intervenciju uklanjanja ranice na grliću materice, u opštoj anesteziji. Ona je tokom intervencije pala u komu i preminula devet dana kasnije na VMA. Svi optuženi su odbacili navode tužilaštva.

Beoklinika” u kojoj se Jelica Panić operisala
Povezane vesti