Vučić i Kitarović posetili Mitropoliju; Mitropolit Porfirije: Poseta je ohrabrenje

13.2.2018 0:46:39
Broj pregleda: 7
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zajedno sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović posetio Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku, gde su razgovarali sa polaznicima Akademije Srpskog narodnog vijeća, i predstavljen im je projekat Budućnost Srba u Hrvatskoj”.

Dvoje predsednika dočekali su mitropolit Zagrebačko-ljubljanski Porfirije i profesor Dejan Jović.

Skupu prisustvuje dosta mladih Srba, polaznika Akademije, koji su srdačno pozdravili predsednika Vučića i slikali se sa njim i mitropolitom Porfirijem.

Mitroploit Porfirije je na početku razgovora Vučiću i kolegi Grabar Kitarović poručio da je oduševljen rečima koje su uputili tokom dana, rečima odgovornosti i brige za normalne odnose između dve zemlje.

Predsedniku Vučiću rekao je da njegova poseta predstavlja ohrabrenje za srpski narod u Hrvatskoj.

Velika radost je za nas Srbe što vas imamo u ovom gradu i pod ovim krovom, gledajući sva zbivanja danas rekao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska su oduvek upućene jedna na druge, ali su na žalost vremena bila takva da smo se udaljili”.

Kako je rekao, iskorak Kolinde Grabar Kitarović da pozove Vučića u posetu i Vučićev hrabar i odgovoran korak da dođe predstavlja poziv na mir.

Predsedniče, hvala što ste došli, poseta je ohrabrenje za naš narod ovde rekao je Porfirije.

Kako je istakao, osnovni utisak je, a to, kako je rekao, zna iz ličnog iskustva, da je srpski narod uplašen i da živi u nekoj vrsti apatije i odustajanja od samog sebe.

Vaš dolazak je ohrabrenje zaključio je Porfirije.

Jović kao moderator razgovora, objasnio je predsednicima da će imati priliku da razgovaraju sa grupom od 15 polaznika Akademije, koji su se u svojim esejima bavili šta se može napraviti u narednih 10 godina.

Pročitajte još:

Vučiću i Grabar Kitarović predstavljen je i izveštaj šta su oni pisali u svojim radovima.

Preostali deo sastanka predsednika i polaznika odvija se iza zatvorenih vrata.
Povezane vesti