Vučić obiššao Internat Vojne gimnazije

11.6.2018 8:16:03
Broj pregleda: 55
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učenicke sobe, čitaonicu i druge prostorije Internata Vojne gimnazije, čija je obnova završena pre desetak dana.

Radovi su počeli u februaru, a tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je za prvu fazu obnove izdvojeno više 30 miliona dinara.

U prizemlju internata, od 12. februara do 31. maja, zamenjene su podne ploče na svih 20 učeničkih soba, zamenjeni su svi prozori i vrata i stavljen laminat.

Takođe, zamenjeni su unutrašnji i spoljašnji ormani, ukupno njih 160, realizovani su molersko-farbarski radovi i zamenjena elektro instalacija u učeničkim sobama, hodnicima, čitaonici i sobi za posete.

Grb Vojne gimnazije izrađen od podne keramike ugrađen je u pod hodnika, na ulazu u internat.

Uz to, izrađeno je i postavljeno 80 novih učeničkih stolova i stolica, a u izradi se nalazi 80 kreveta za učenike, koji će biti dostavljeni u narednom periodu.

Renovirana je soba za posete gde je izrađen nov nameštaj, zamenjeni prozori i vrata, uveden ADSL priključak na kome je priključeno pet računara i stavljen televizor.

U čitaonici su ugrađeni novi radni stolovi sa stolicama, laminat i uvedeni internet priključci, a na ulazu u internat adaptirane su stepenice i prijavnica, kao i fasada prijavnice.

Renovirani su mokri čvorovi, a adaptirana je čajna kuhinja.

Nastavak istih radova planiran je i na ostalim spratovima u internatu Vojne gimnazije.

U internatu ima mesta za 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Sa predsednikom Vučićem Internat gimnazije je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Povezane vesti