Vučić sa indijskim privrednicima o ulaganjima

11.1.2017 14:17:40
Broj pregleda: 64
Podeli Tvituj Podeli na G+
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u Mumbaju, u Indiji, s predstavnicima kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju, razgovarao o mogućnostima za saradnju, saopštila je Vlada Srbije.

Direktor "Pinnacle industries" Sudir Mehta rekao je da su indijski investitori zainteresovani za jačanje ekonomske saradnje u oblasti infrastrukture, obnovljive energije, informacione tehnologije, poljoprivrede, bankarstva i turizma, naučno-tehničke saradnje i tekstilne industrije.

Naglasio da je od 2013. do 2015. godine skoro udvostručila trgovinska razmena Indije i Srbije, ali je to i dalje nedovoljno.

Vučić je indijske privrednike obavestio o ekonomskim reformama svoje vlade u poslednje dve godine, i o merama podrške stranim investitorima.

Vučić je istakao da je zbog ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, CEFTA, Turskom, SAD, i sa zemljama Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, Srbija veoma interesantna za direktne strane investicije.

Indijski privrednici smatraju da je Srbija, pored dobre investicione klime, i geografski veoma zanimljiva za njihove poslove zbog mogućnosti da za kratko vreme svoju robu dostave do evropskog i ruskog tržišta, piše u saopštenju.

Vučić trodnevnu posetu Indiji završava sutra, kada će biti na otvaranju poslovnog dana Mumbajske berze.Povezane vesti