Vučić: Verujem u dobre vesti iz Sofije

15.5.2018 23:46:48
Broj pregleda: 67
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da od Samita u Sofiji očekuje da će biti nekih dobrih vesti”.

Vučić je to rekao novinarima u Diseldorfu, odgovarajući na pitanje šta očekuje od Samita u Sofiji, i naveo da veruje da će biti nekih dobrih vesti.

Na pitanje da li može da se očekuje besplatan roming za naše građane, Vučić je rekao da se time nije bavio, i da smatra da ima mnogo važnijih stvari.

Kako je rekao, danas se govori o tome, a valjda kada je lakše to uvek tako ide” i svađa je” da li će se svim penzionerima povećati penzije za sedam ili osam odsto, ili će samo neki da dobiju toliko povećanje, a neki malo manje, i to je tako kada nam voda više nije iznad nosa”.

Naveo je da je slično i kada je reč o platama, da li će se povećati sedam odsto ili 10, pa da povećanje bude kumulativno 18 ili 20 odsto.

Ali svaki naši razgovori, i o regionalnoj stabilnosti, i o napretku na evropskom putu, ali i sve to što moramo da uradimo, unapredimo ekonomiju u krajnjoj instanci znači bolji život za naše građane. Verujem da će biti nekih dobrih vesti, ali da je za nas to uvek lako nije”, zaključio je Vučić.

Predsednik Srbij je naveo da su nemački investitori bili zadovoljni ekonomskim pokazateljima Srbije, jer brojke ne lažu i dodao da će biti još nemačkih investicija u našu zemlju.

Mislim da će biti ponovo novih investitora. Bili su zainteresovani za sve naše ekonomske pokazatelje, bili su zadovoljni onim što su čuli. Videli ste i da su i sami bili spremni, sami su znali, jer brojke ne lažu. Brojke su jedno, drugo je to što mi Srbi nikada nismo zadovoljni, što je možda i naša dobra osobina”, rekao je Vučić.

Ističući da je radio na daljem privlačenju nemačkih kompanija u Srbiju, on je ocenio da je veoma važno razgovarati sa svima.

Mnogi potcenjuju nemačke države i pokrajine, a one su mnogo brojnije po ljudima i ekonomski naprednije od većine evropskih zemalja. Iskoristili smo nezainteresovanost mnogih drugih koji razgovaraju samo sa Berlinom i nastavili da pregovaramo sa svima”, rekao je predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, nemačka pokrajina Severna Rajna Vestfalija, u kojoj se nalazi Diseldorf, želi da prestigne Bavarsku po obimu trgovinske razmene, ali im do tog cilja nedostaje još 220 miliona evra.

Biće novih investicija, oni žele da prestignu Bavarsku i moraće da se potrude za još 220 miliona evra trgovinske razmene, tako da, mi verujemo da će ta konkurencija u samoj Nemačkoj da bude veća i nadamo se da već ove godine, ako to smem na takav način da kažem, imamo pet milijardi trgovinsku razmenu sa Nemačkom”, istakao je Vučić, podsetivči da je trgovinska razmena Srbije i Nemačke više od dva puta veća nego pre pet godina.

On je naglasio da to govori o tome koliko je Srbija drugačije viđena i koliko je više poštovana.

Srbija napreduje u evropskim i svetskom okvirima”, naglasio je Vučić.

On je, takođe, rekao da je svakog nemačkog investitora, i kao predsednik i kao premijer, uvek primio, što je, kako kaže, jedinstven slučaj u svetu.

Veruje, kako kaže, da će sve više investitora iz Nemačke dolaziti u Srbiju i da će je još više poštovati, ali da je na Srbiji da pokaže svoju lojalnost kao partner Nemačkoj.

Istakao je i da se na svaki način mora obezbediti nezavisnost pravosuđa i samostalnost tužilaštva, jer će se u tom slučaju nemački investitori osećati potpuno sigurno sa svojim ulaganjima u Srbiju.
Povezane vesti