Vulin: MiG-ovi stižu do kraja godine

13.8.2017 9:29:08
Broj pregleda: 33
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da se nada da će avioni MiG” stići u Srbiju do kraja godine i da preostaju još tehničke procedure jer su administrativne već urađene, saopštilo je ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom potvrđena važnost opremanja Vojske Srbije novim sredstvima, pre svega avionima, tenkovima i borbenim vozilima.

Vulin je ponovio da Srbija neće ulaziti u vojne saveze ali i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Vulin: Dok je Vučić vrhovni komandant vojske, a ja ministar odbrane, SRBIJA neće biti član NATO

Svojim domaćinima sam rekao da smo vojno neutralni, da nema govora da ulazimo u bilo kakav vojni savez, ni u NATO, ni u ODKB, i da ćemo svakako nastaviti da se ponašamo prijateljski i naravno, u skladu sa našim interesima. Naš put, kada je reč o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno određenje u pitanju, ostajemo neutralni i tako će i biti”, izjavio je Vulin.

Vulin je zahvalio Šojguu na principijelnom stavu Rusije oko Kosova, kao i odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama”, čijoj završnici prisustvuje.

On je u ime predsednika Aleksandra Vučića pozvao Šojgua na proslavu godišnjice oslobođenja Beograda 20. oktobra, kao priliku da se zajednički potvrdi prijateljstvo” dve zemlje.

ŠŠojgu očekuje veću vojnu saradnju sa Srbijom

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je, posle sastanka sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u Moskvi, da očekuje veću vojnu i vojno-tehničku saradnju sa Srbijom, prenosi TAS S.

Nadam se da će dinamika koju imamo u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji ne samo ostati sačuvana, večh da će se i povećati”, rekao je Šojgu i dodao da je prethodnih godina mnogo toga započeto i uradjeno.

Prema njegovim rečima, to se odnosi i na vojno-tehničku saradnju, kao i na pomoć Rusije u nabavci oružja i vojne opreme.

To se, naravno, odnosi na vojnu saradnju, zajedničke vežbe, razmenu delegacija ne samo na nivou visoke komande, već i na nivou srednjeg i nižeg nivoa”, precizirao je Šojgu. Šojgu i Vulin prisustvovali su na poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve finalnoj trci u tenkovskom biatlonu na kojoj je pobedila ruska ekipa, a Srbija zauzela šesto mesto.
Povezane vesti