Vulin: PS bio za vanredne parlamentarne izbore, ali će poštovati odluku SNS

11.1.2018 15:15:56
Broj pregleda: 47
Podeli Tvituj Podeli na G+

Aleksandar Vulin, ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, izjavio je danas da je njegov pokret hteo da se raspišu vanredni parlamentarni izbori u Srbiji zajedno sa lokalnim u Beogradu, ali i da će njegov pokret poštovati odluku koje je donelo rukovodstvo Srpske napredne stranke.

Vulin je kazao da bi bilo dobro da su se održali vanredni parlamentarni izbori, ali da je odluka o neraspisivanju tih izbora doneta u skladu sa onim što je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić smatrao najboljim interesom Republike Srbije, dodavši da on veruje u odluke koje Vučić donosi.

Bez komentara o hapšenjima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da ne želi da komentariše slučaj hapšenja pripadnika Vojske Srbije pukovnika V. S. koji je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem dok se ne donesu odgovarajuće presude protiv njega.

Vojska Srbija veoma vodi računa da sačuva svoj ugled i ugled svakog pripadnika naveo je Vulin i dodao: Naravno da ćemo uvek postupati u skladu sa zakonom i u skladu sa nalogom nadležnog tužilaštva. Ono što je sigurno, to je da je Vojska Srbije ne bez razloga jedna od najpoštovanijih institucija u našoj zemlji, između ostalog zato što vodi računa o svom ugledu i onima koji u njoj rade”, istakao je Vulin prilikom obilazaka radova na izgradnji novih hangara u kasarni Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.

Ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da je Vojna policija, u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom Ministarstva odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, sprovela policijsku akciju tokom koje je saslušano više lica zbog osnovane sumnje da su izvršila više krivičnih dela, nakon čega je uhapšen pukovnik V. S, a njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužiocu.

Ulaganje u VS je i ulaganje u bolji standard građana

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je radove na izgradnji hangara u kasarni Boško Palkovljević Pinki”, gde je uloženo više od milion evra, te ocenio da svako ulaganje u Vojsku je ulaganje u razvoj lokalne zajednice, bolji životni standard svakog građanina Srbije.

To je istovremeno ulaganje u u mir i stabilnost naše zemlje, naveo je ministar, koji je podsetio da je Ministarstvo odbrane iz budžeta predvidelo 743 miliona za poboljšanje vojne infrastrukture, a da će Vojska Srbije iz sopstvenih prihoda izdvojiti još oko 480 miliona dinara čime će znatno poboljšati stanje infrastrukture i stanje borbene tehnike.

Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra kako bi ti objekti bili uslovni i funkcionalni rekao je Vulin i dodao da je cilj da ove godine bude pokrivena” kompletna vojna mehanizacija. Četiri nova hangara u mitrovačkoj kasarni zauzeće oko četiri hiljade kvadratnih metara i pokriće sve potrebe jedinice koja se nalazi u Sremskoj Mitrovici, a čija je infrastruktura znatno oštećena tokom NATO bombardovanja.

Završetak svih radova planiran je u martu.
Povezane vesti