Zatvorena crkva proroka koji hoda po vazduhu i diže iz mrtvih! Šokirao je svet, a sada je na vrata svetinje stavljen katanac, a ključ je bačen (VIDEO)

11.1.2018 15:15:41
Broj pregleda: 26
Podeli Tvituj Podeli na G+

>

Bocvana je zatvorila crkvu kontroverznog malavijskog proroka, koji je tvrdio da hoda po vazduhu. Vlada je potvrdila zatvaranje "Prosvećene crkve hrišćanskog okupljanja Šeparda Buširija" u Gaboronu, navodno zbog briga oko takozvanog novca za čuda, piše bbc.com.

> >

HODAO PO VAZDUHU: Prorok izveo pravo čudo i šokirao svet! (VIDEO)

Malawi24 izveštava da se crkva Šeparda Buširija žalila protiv odluke, koja je doneta manje od godinu dana pošto je njemu zabranjeno da ulazi u zemlju. Ministar Bocvane Edvin Batšu je u aprilu prošle godine rekao da Buširiju, koji sada živi u Jućnoj Africi, treba viza za ulazak u zemlju, uprkos tome što stanovnicima Malavija ona inače ne treba, prenosi AllAfrica.com.

ZAKLJUČALI I BACILI KLJUČ

Vlada je objavila da je crkva zatvorena jednom za svagda, a Botswana Gazette je došla do pisma kojim se menadžment obaveštava da je "registracija" otkazana. List je dalje naveo da je upotreba novca za čuda - obećanja o novcu koji se pojavljuje uz pomoć magije - prekršila zakone ove zemlje. Buširi, koji na Fejsbuku ima više od 2,3 miliona lajkova i koji je napunio stadion u Johanesburgu za doček Nove godine, kao i njegova crkva tek treba da se oglase po ovom pitanju.

LEČIO, DIZAO IZ MRTVIH

Šeperd Buširi ima crkve širom Afrike, od Gane do Južne Afrike. Tvrdi da je izlečio ljude od HIV-a i oživljavao mrtve, prorekao da će se Velika Britanija raspasti, a zemlja utonuti u haos i rat.

Pogledajte "Noć anđela Gabrijela" i pun stadion, mnogi pevači bi "ubili" za ovoliko publike:

Pogledajte i kako je "hodao po vazduhu":

(Telegraf.rs)

>

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata
Povezane vesti