ZAVRŠNE REČI ODBRANE: Čeda šurovao sa zemuncima

17.5.2018 3:46:38
Broj pregleda: 344
Podeli Tvituj Podeli na G+

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Miloradu Ulemeku Legiji, Zvezdanu Jovanoviću i još petorici pripadnika Jedinice za specijalne operacije

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu je u sredu, iznošenjem završnih reči advokata odbrane, nastavljeno suđenje Miloradu Ulemeku Legiji, Zvezdanu Jovanoviću i još petorici pripadnika Jedinice za specijalne operacije koji se terete za pobunu 2001. godine. Pošto su svi advokati izneli završne reči, u četvrtak će ih pred sudom, izreći i Legija, Zvezdan i ostali optuženi, nakon čega sledi presuda.

PROČITAJTE JOŠ Advokati o JSO: Oslobodite ih, to je bio samo protest

Na suđenju, svi advokati su decidirano tvrdili da je optužnica protiv njihovih klijenata neosnovana i paušalna, da nema dokaza da su počinili delo koje im je stavljeno na teret i da ih stoga, treba osloboditi.

Advokat Boža Prelević, koji zastupa optuženog Veselina Lečića, rekao je da je optužnica zasnovana na izjavama svedoka Čedomira Jovanovića, čiji je kredibilitet pod znakom pitanja i koji je u novčaniku nosio slike kriminalaca.

Optužnica je podignuta u vreme predizborne kampanje, a kad se Koštunica penzionisao, ovaj proces je izgubio svoju draž istakao je Prelević. Nema dokaza, niti svedoka, koji može da potvrdi da je protest JSO bio pobuna, kako to piše u optužnici. A ona je utemeljena na svedoku koji je javno priznao da je drugovao sa surčincima” i zemuncima”, išao kod Dušana Spasojevića na rođendan, koristio kokain u Šilerovoj. Taj svedok tužilaštva, kad je ušao u politiku, imao je jednu kožnu jaknu, a danas drži u rukama deo srpske privrede.
Povezane vesti