Zbog čega se danas zatvara jedna od gravnih ulica u Paraćinu, a nije protest?

13.6.2018 11:16:58
Broj pregleda: 60
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ulica kralja Petra Prvog tradicionalno se zatvara svakog leta u okviru manifestacije Sportsko Leto-Igraj za život izaberi sport” u organizaciji Sportskog Saveza Opštine Paraćin, koja traje od početka juna pa sve do kraja leta.

Nekoliko hiljada ljudi uživa u raznim aktivnostima koje Sportski Savez kvalitetno pripema svakog leta (basket 3×3, trka beba, tunga bunga dens i razna takmičenja u svim dicplinama) za svakog po nešto ,sport za sve.

U okviru ove manifestacije projekat Aktivnija Srbija organizuje besplatan javni trening i kratka predavnja 12. juna sa početkom u 18 sati. Projekat koji je za kratko vreme postao sinonim za karavan zdravlja, koji obilazi Srbiju i budi svest građana da je fizička aktivnost važna i neophodna za očuvanje zdravlja.

Tim stručnjaka zajedno sa dr Vukom Stevanovićem i nutricionistom Marijom Prčić potrudiće se da građanima predoče prednosti fizičke aktivnosti i zdrave ishrane u borbi sa gojaznošću, a njihova upozorenja su vrlo zabrinjavajuća.

Statistika govori, Ima sve više gojaznih među decom i odraslima, vodeća smo nacija po stopi umiranja od kardiovaskularnih bolesti kod osoba starijih od 50 godina, broj obolelih od šećerne bolesti je veći od 700.000, a visok krvni pritisak ima blizu 2.500.000 ljudi. Iako su brojke alarmantne, ova stanja zapravo je moguće sprečiti i kontrolisati ako načinimo prave izbore kada je reč o našim navikama koje se pre svega tiču ishrane odnosno fizičke aktivnosti.

Ako se naoružamo znanjem koje možemo koristiti čitavog života! Međutim, prosečnom stanovniku Srbije danas nije lako da dođe do pouzdanih informacija kada je reč o ishrani i fizičkoj aktivnosti koje su u funkciji dugoročnog zdravlja. Akivnija Srbija se potrudila da priđe problemima našeg sanovništa na jedan njima razumljiv i praktičan način primene kvalitetnih životnih navika, kroz javni trening i savetovanja. Počnimo da popravljamo lošu statistiku već sada, jednostavno prijavite se www.aktivnijasrbija.rs . Sledeći grad je Šabac 23. juna.

Izvor: “Vodič za zdrave životne navike “
Povezane vesti