Zoran Marjanović je uhapšen zbog Jeleninog ubistva, a na OVO PITANJE sada svi traže ODGOVOR

17.9.2017 21:20:58
Broj pregleda: 2232
Podeli Tvituj Podeli na G+

Dokazi koji su pronađeni na odeći Zorana Marjanovića bili su više nego dovoljni da se izda nalog za njegovo hapšenje, kao i da se predloži pritvor koji je Viši sud i odredio. Međutim, postavlja se pitanje da li mu je neko pomagao.

Naime, Marjanoviću je pritvor određen između ostalog i kako ne bi uticao na svedoke. To može nagovestiti da još neko iz porodice Marjanović možda poseduje informacije koje mogu dovesti do rešenja slučaja.

Profesor Milan Škulić, šef katedre za krivično pravo Pravnog fakulteta u Beogradu, objašnjava da prema zakonu bliski srodnici nemaju obavezu niti posledicu ako ne prijave da je neko njihov počinio ubistvo.

Oni mogu odgovarati samo u slučaju da su pomagali u izvršenju krivičnog dela, da su saučesnici. Bliski srodnici kao što su, na primer, roditelji i deca ne mogu da odgovaraju ni za krivično delo pomoć učiniocu posle krivičnog dela navodi profesor Škulić i dodaje da je pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela inače teško dokaziva jer mora da se utvrdi da je neko znao da je počinjen zločin i da je zatim hteo da pomogne. On napominje da bliski srodnici prema zakonu spadaju i u privilegovane svedoke.

Bliski srodnici mogu da odbiju da svedoče bez ikakvih posledica. Svi drugi su obavezni da svedoče i ukoliko odbiju, može im se izreći novčana kazna. Ukoliko neki blizak srodnik svojom voljom pristane da svedoči, onda je obavezan da govori istinu. U tom slučaju i za njega važi pravilo da u slučaju davanja lažnog iskaza može krivično da odgovara objašnjava profesor Škulić.

Međutim, ako se osvrnemo na sam početak priče i istrage o ubistvu Jelene Marjanović, možemo videti da je sem njenog supruga osumnjičenih za njeno svirepo ubistvo bilo i u njegovoj porodici.

Otac Vladimir

Jelenin svekar, Vladimir Marjanović, više puta je bio pozivan na saslušanje. Bio je poligrafski testiran, međutim, njemu pritvor nikada nije bio određen. Nekoliko puta u javnosti je rekao da su osumnjičeni svi. Prvo Zoran, pa ja, pa svi drugi članovi porodice rekao je on.

Sin iz prvog braka

Zoranov sin iz prvog braka, koji ima između 17 i 18 godina, takođe je bio na spisku sumnjivih osoba. Više puta davao je izjave policiji, a pojedini mediji danima su pisali o tome da je upravo on bio odgovoran za Jelenino ubistvo.

Mlađi brat Miloš

I Zoranov mlađi brat Miloš više puta je pominjan kao neko ko ima veze sa ubistvom Jelene. Kao i ostali članovi porodice, i Miloš je nekoliko puta podvrgnut poligrafskom ispitivanju.

Majka Zorica

Zorica Marjanović odbila je nekoliko puta da bude podvrgnuta poligrafskom ispitivanju uz opravdanje da će to negativno uticati na njene isceliteljske moći. Međutim, to je otvorilo sumnju da ona zna ko je ubica i da ima neke informacije u vezi sa ubistvom koje neće da podeli.
Povezane vesti