Zoranu Marjanoviću produžen pritvor; Biciklista nije video Janu

13.2.2018 4:46:37
Broj pregleda: 8
Podeli Tvituj Podeli na G+

Optužnica protiv Zorana Marjanovića osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene: Dokazi su i blato na pantalonama, kao i analize baznih stanica telefona

IZJAVA bicikliste D. P. data u policiji i tužilaštvu da je kobnog dana 2. aprila 2016. godine na nasipu video samo Zorana i Jelenu Marjanović, ali ne i malu Janu”, jedan je od glavnih argumenata Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je suprug ubio pevačicu! Drugi dokaz, na koji se pozivaju je blato sa Marjanovićevih pantalona, koje je sličnog sastava kao iz kose ubijene žene.

PROČITAJTE JOŠ: Podignuta optužnica protiv Marjanovića za ubistvo supruge

Marjanovića, prema nezvaničnim saznanjima, na neki način tereti i frizerka Z. G., kojoj se Jelena žalila da joj je teško, a kada joj je ova rekla da ga napusti, usledio je Jelenin odgovor:

On bi me onda ubio!

Na ovo se nadovezuje i izjava V. J., meštanina Crvenke, koji je čuo svađu dvoje supružnika, kao i to da se Jelena u jednom trenutku obratila mužu povišenim tonom:

Ti to Zorane ne razumeš! Četvrti i ključni argument Tužilaštva je analiza baznih stanica. U veštačenju provejava nalaz da je u kritičnim trenucima, od 16.49 do 17.30, telefon Zorana Marjanovića bio isključen pet minuta! Tužilac smatra da se u tom intervalu, u jednom trenutku, osumnjičeni odvojio od deteta i ubio suprugu Jelenu, a potom se opet vratio tada petogodišnjoj Jani.

Postoji, kako se nezvanično tvrdi, i posredan dokaz, koji povezuje Zorana sa zločinom. To su tragovi Jelenine krvi na naslonu sedišta, patosnici i u gepeku automobila. Ono što ovde može da bude sporno je to što na Marjanoviću nije pronađena njena krv.

Teško je utvrditi kako je i kada Jelenina krv dospela u auto navodi naš izvor upoznat sa istragom. Ti krvavi tragovi mogli su da ostanu u autu još dok je ona bila živa, da joj je curila iz nosa, da se posekla ili da je imala menstruaciju. Bitno je da se utvrdi vreme kada su nastale te mrlje, jer te tragove mogao je da ostavi Zoran, ali i sama Jelena.

PROČITAJTE JOŠ: UBIJENA PEVAČICA: Muž prošao poligraf, zadržan u policiji; Jelena Marjanović izbodena i bačena u kanal

U ovom trenutku optužnica je upućena Višem sudu u Beogradu na proveru. Narednih dana znaće se odluka suda, da li ima sve pravne elemente i ukoliko ima, ona će biti prosleđena Zoranu Marjanoviću i njegovim advokatima. Inače, njemu je danas produžen pritvor za još 30 dana.
Povezane vesti